درباره ما

دبیرستان امیر متوسطه یک

به نام خدای مهربان

پیش ترها شنیده بودیم آنجایی که افکار ما را صیقل می‌دهند «مدرسه» می نامند. درست به خاطر دارم اولین سال تلاشمان سال 1358 بود. مهر و ‌‌محبت، اخلاق‌ و علم‌ آموختن مدرسه ما‌ را لبریز از تلاش شبانه ‌روزی ساخته‌ بود. معلمین پر‌شورمان از صبحگاه تا شامگاه و بلکه تا پاسی از شب، سرازپا نمی شناختند و از نقاشی کلاس ها و جوش کاری گرفته تا طرح درس و جلسات متنوع آموزشی و برپایی جشن ها و اردوها همه را خود انجام می دادند و از آن احساس شور و لذّت می کردند.

سابقه اردوهای مدرسه به سال 1358 بر می گردد. چند سال بعد یعنی سال 1363 در یک اتاق کوچک، گروه ریاضی بود و قوری و چای و کرسی! گروهی دیگر در آزمایشگاه مشغول تهیه فیلم های آموزشی بودند. ‌‌‌‌‌‌‌‌اولین کامپیوتر که وارد ایران شد، همزمان در مدرسه خودنمایی می کرد؛ همان کامپیوتر معروف سینکلر آن روز. معلمی دلسوز در حیاط مدرسه کشاورزی آموزش می داد و بچه ها به کاشتن مشغول بودند. دیگری در کارگاه، نجاری و جوشکاری حرفه ای را آموزش می داد. آموزش زبان در مدرسه، حرف های فراوانی برای گفتن داشت. ابتکار تکالیف نوروزی متنوع و رنگارنگ از سال 1362 چنان جلوه نمود که در سطح منطقه هم چاپ و توزیع گردید.

این ماشین پر قدرت و مدرسه ی عملاً شبانه روزی در مسابقات ورزشی و قرآن، علاقه مندان فراوانی را جلب می نمود و جلسات مادرانش با حضور اساتید فرهیخته، به همراه درس و بحث و امتحان و کتاب خوانی و مقاله نویسی اولیا رنگی دیگر به مدرسه داده بود؛ مدرسه ای دولتی که هر ساله به حکم ضرورت و اجبار امتحان ورودی می گرفت تا پاسخگوی ظرفیت محدود و خیل مراجعانش باشد.

از مدرسه‌ راهنمایی مدرّس و تأسیس دبیرستانش در یک ملک استیجاری به سال 1363 یاد می کنیم و نیز از سال 1369 که سال حضور در مدرسه صالح بود و آغاز برافراشته شدن مدرسه راهنمایی امیر در سال 1375. تأسیس دبیرستان امیر به سال 1376 بر می گردد و شادی و نشاط دانش آموزان مجموعه امیر در زمین ورزش تأسیس شده‌ در دبیرستان امیر به سال 1378.

از خیل دلدادگان و دانش آموزان آن روز مدرسه، اساتید و صاحبان قلم و فرهیختگان و پزشکان و مهندسان گرانقدری را می‌شناسیم که از سر صدق و ادب، خدمت به جامعه و مردم این سرزمین بزرگ را افتخار می دانند.

همه دبیران و معلمین سرافرازمان در میانه تبلیغات و رقابت های رنگارنگ، با‌‌پایمردی در تلاش های بی بدیل آموزشی، دل سپردن به اخلاق و جوانمردی و مهر به امیر والای دو عالم را وجهه همّت آسمانی خود نموده‌ و باور دارند مدرسه نه پادگان آموزشی که خانه زندگی و حقیقت باوری است. حاصل آن همّت والا ایمان و فروتنی است که خود دستمایه زندگی سعادت ‌مند است و این همان تدبیر و درایتی است که به آن مفتخریم و به پیشگاه شما تقدیم می داریم.

مهدی صبوحی

آقای مهدی صبوحی

فیلم‌های منتخب

دبیرستان امیر دوره اول
logo-04
تابستان
اردوی درکه

سؤالات متداول

1

تاریخچه ای از گذشته و حال مدرسه را ذکر کنید.

کادر مؤسّس مدرسه از سال 1358 از مدرسه راهنمایی مدرّس، واقع در منطقه 12 آموزش و پرورش، کار خود را آغاز کرد. از سال 1362 با تأسیس دبیرستان شهید محسن چیت چیان (معاون مدرسه مدرّس) دوره آموزشی کامل شد. با تصویب قانون تأسیس مدارس غیرانتفاعی (غیردولتی)، گروه همکاران راهنمایی مدرّس و دبیرستان محسن به منطقه 7 نقل مکان کردند و مدرسه راهنمایی و دبیرستان صالح را تآسیس نمودند.

با دریافت امتیاز استاد ارجمند و فقیدمان جناب آقای مهدی صبوحی، از سال 1374، اغلب کادر مدارس صالح با مجوّز جدید به نام امیر به فعّالیّت خود ادامه دادند. تاکنون 17 دوره دانش آموزی از این مجموعه آموزشی با نام امیر فارغ التّحصیل شده اند. عموم کادر تربیتی و آموزشی مجموعه یا گروه موسّس مدرسه و یاران مدرّس و محسن اند و یا فارغ التّحصیلان کارآمد مجموعه.

2

مالکیّت معنوی و مادّی مؤسّسه چگونه است؟

مؤسّسه فرهنگی زیتون، صاحب امتیاز مدارس امیر، مؤسّسه ای غیر انتفاعی و غیردولتی است که براساس اساسنامه آن، کلّیّه اموال منقول و غیرمنقول آن و هم چنین حقوق معنوی اش به امام عصر _عجّل الله فرجه_ تعلق دارد. اعضای هیأت امنا متولّیان امور مجموعه هستند تا اهدافی که در بدو تأسیس مصوّب شده، مطابق رضایت آن امام همام، محقّق گردد.

3

اهداف کلّی و اصلی مدارس امیر چیست؟

تربیت دانش آموزانی نخبه، فرهیخته و متدیّن.

4

اهداف آموزشی مؤسّسه چیست؟

برنامه ریزی آموزشی مدرسه مبتنی بر اجرای بهینه سرفصل های نظام آموزشی جمهوری اسلامی ایران طرّاحی شده است. استفاده از دبیران حرفه ای و دانشی و کارآمد، افزایش ساعات دروس اصلی، به کارگیری روش های نوین یادگیری، به کارگیری برنامه مطالعات هدفمند، آزمون های مستمر، تعامل دائمی با اولیا، استفاده از دبیران راهنما جهت نظارت فردی و گروهی بر تحقّق برنامه ها، آزمایشگاه ها و سایت کامپیوتر به روز، شرکت در آزمون های سنجش علمی کشوری و… بخشی از امکانات و مزایای مدرسه است. مجموعه امیر در دو رشته ریاضی و تجربی فعالیت می کند.

5

در مورد برنامه های فوق العاده مدرسه توضیح دهید.

همه امور مدرسه برنامه است و نه فوق آن! افزایش صددرصدی ساعات رسمی ورزش، برگزاری کلاس های زبان ترمیک، آموزش برنامه نویسی کامپیوتر، راه اندازی آزمایشگاه های تخصّصی، کلاس اخلاق و احکام ، مهارت های فنّی، سواد رسانه ای و… برخی از برنامه های تکمیلی مدرسه است که درحال حاضر انجام می پذیرد.

6

مخارج مدرسه چگونه تأمین می گردد؟

مدرسه به هیچ ارگان و گروه و سازمانی تعلّق و وابستگی ندارد. شهریّه مصوّب وزارت آموزش و پرورش و شهریّه پیشنهادی انجمن اولیا و مربّیان مدرسه که به تصویب اداره آموزش و پرورش منطقه می رسد، منابع تأمین مخارج جاری مدرسه است.

طرح های توسعه مجموعه با استفاده از تبرّعات خیّرین و سهم مبارک امام عصر علیه السّلام با اجازه مراجع گرانقدر تقلید و همکاری اولیا و فارغ التّحصیلان مدرسه برنامه ریزی می شود و به انجام میرسد.

7

اهمّ نتایج آموزشی مدرسه چیست؟

نتایج کنکور سالهای گذشته را در بخش های دیگر سایت می توان ملاحظه نمود. قبولی صددرصد فارغ التّحصیلان در کسب دیپلم و ورود به دانشگاه، کسب رتبه های شاخص در کنکور سراسری و قبولی حدّاکثری در دانشگاه های دولتی، کسب معدّل بالای 19 در امتحانات نهایی، قبولی چشمگیر در المپیادهای کشوری، رتبه های ممتاز در آزمون های گزینه دو و مرآت و… بخشی از توفیقات آموزشی مدرسه است.